Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někteří lidé se nemohou vyrovnat s tím, že kapitalismus, 23 let nekriticky chválený státní propagandou, nefunguje. Proto utíkají do svého virtuálního světa, kde si vybájili jakýsi dokonalý, imaginární kapitalismus, který dokonale funguje. Nechtějí se totiž smířit s myšlenkou, že socialismus byl prostě, jak to říci - lepší.

1 3
možnosti
Foto

A ten kapitalizmuz je tady konkrétně kde? Dotace tady žádné nejsou?

0 2
možnosti
PK

Toto snad ví každý. Ale problém je, že většina, či spíše všichni - lžou,  že melou z posledního, děti mají hlad apod. Stejné je to s minimální mzdou. Všichni jsou proti jejímu zvýšení, protože z ní jen přežíváte a za 2-3 roky umřete, ale že většina platí lidi cash bokem, to nikdo nepřizná.

0 0
možnosti
MP

Lidé bohužel neví,co jsou náklady podnikatele.Podnikatelka do kamery řekla-když budu mít nižší daně,zaměstnám víc lidí.Díky závisti si lidé myslí,že každý podnikatel všechny zisky "prožere".Opak je skutečností.Přebytek dá do investic na rozšíření firmy,aby mohl zaměstnat ještě víc lidí,protože je rozumný a ví,že pak bude mít ještě větší zisky.Co je na tom tak složitého,když to pochopí i 13iletý,slovy TŘINÁCTILETÝ/!/ školák.

2 3
možnosti
VH

Náklady na pracovníka jsou v ČR jen zlomkem toho, co platí ve vyspělém světě.

1 1
možnosti
MP

Děkuji,že jste potvrdil to,co každodenně slyším mezi lidmi.Lidé nejsou chopni pochopit...nebo nechtějí pochopit?!?

2 3
možnosti
MP

Po výhře ČSSD bude ještě větší socialismus,dluh a nezaměstnanost poroste. Pak teprve budou mít svobodní šanci. Lidé chtějí co nejjednodušší až primitivní program,ne takový,u kterého se musí přemýšlet. Lidé nenávidí ty nejschopnější,a zbožnují ty nejneschopnější,protože se dají opít rohlíkem.Pracuji mezi lidmi,téměř každodenně s nimi diskutuji,takže mi velká část lidí dokazuje,že neuvěřitelná,ale pravdivá je tato skutečnost. Ještě mi nikdo nepředložil jediný rozumný,logický a pragmatický důkaz,co dělají svobodní špatně! Lidé nejsou schopni pochopit,že tato strana je bohužel jako jediná/!/ schopna bezbolestně a "levou zadní"splatit stále rostoucí dluh a přitom ještě snížit nezaměstnanost a zajistit stálý růst/!/,ne jednorázové zvýšení platu,pouhým radikálním snížením daní. Lidé nejsou schopni pochopit,že snížením daní se jim zvýší plat,že budoiu moci více nakupovat,tím pádem bude práce pro víc lidí,tím pádem se zvýší výběr daní pro stát,tím pádem bude mít stát víc peněz na silnice,platy učitelů... Lidé za 23 let nejsou schopni pochopit,že všechny strany,možná kromě komunistů,jsou tak zprofanované,že už dávno nemají v politice co dělat! Je nepochopitelné,že většina lidí chce odejít z EU,ale volí strany,které chtějí ještě víc EU a dnes už zcela viditelně škodí naší ekonomice a dokonce dovolí k nám vozit tzv,potraviny atd.

2 5
možnosti
VH

Tolik blábolů, no dobře moje odpověď nebude krátká.

Kde berete názor, že lidé chtějí opustit EU, je zřejmé. Lidé se bohužel v záležitosti EU dají ukecat takovými, jako jste vy, takže v rozhovoru s vámi vám připadá, že i oni chtějí vystoupit z EU. Přitom oni povědomně cítí, že jde o blbost, takže ve skutečnosti o žádné vystupování z EU neusilují. V jiných záležitostech ovšem plácáte takové nesmysly, že vám to dávají i průměrní hospodští štamgasti pocítit.

"Snižování daní" nevede zvláště v době krize k růstu životní úrovně, protože jde o snižování daní u bohatých a vysokopříjmových. Tito využívají peníze hlavně k investicím za účelem zisku, jsou-li odbytové potíže, neinvestují. Takže peníze, které získají bohatí, jdou do nečinnosti, koupěschopnost chudých klesá.

Stávající vláda ukázala, že dělá větší dluhy, než ČSSD, vymlouvat se na zahraniční krizi je nesmyslné, odbyt českého zboží v zahraničí roste.

3 1
možnosti
Foto

S většinou lze souhlasit, s něčím s výhradou a nelze souhlasit s poslední větou. SSO je spolek kavárenských intelektuálů, který, když přijde na věc, se rozpadne v houf kvokajících slepic. Dokonale se odkopali v posledních třech měsících.

4 0
možnosti
Foto

Do kavárny nechodím, takže bohužel.)

0 3
možnosti
JH

Nikdy nelze psát kapitalizmuz, nýbrž pouze kapitalismus nebo kapitalizmus.

5 2
možnosti

S jednou věcí se dá souhlasit vláda je mizerná, ale jinak občané pozor, je vidět, že by mohla přijít ještě horší,

1 1
možnosti
Foto

Souhlas ČSSD+TOP09 je opravdu katastrofická vize.EURv

5 4
možnosti
VH

Rv Celkem dobře shrnuté nesmyslné ultrapravicové názory. Např. tvrzení "V současnosti jsme svědky krize SOCIALIZMU, protože ani při poklesu reálných mezd nedochází k tvorbě nových pracovních míst." je hloupost. Po poklesu reálných mezd, dochází k poklesu odbytu, nemohou pracovní místa vznikat, ale naopak zanikají. Ekonomické zákony fungují, i když ideologové se snaží jejich nefungování vysvětlovat nějakou ideologickou nálepkou, zde jakýmsi socializmem.

3 2
možnosti
Foto

EU funguje jako dobře promazaný stroj, Řecko a Španělsko zářný příklad našich světlých socialistických zítřků.)

1 5
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 449x
občan ČR

Seznam rubrik